Luke 8

I går var det ingen som gjettet alt riktig. Det var faktisk et av fylkene som ingen nevnte, nemlig Sør-Trøndelag. Men alle som var med fikk minimum to riktige. 14 poeng går til Are, 21 poeng går til Irene, Tante unge, Storesøster, Hilde og Hildegunn. Silje, Mildrid og Thoralf fikk 28 poeng. Den riktige rekkefølgen var Nordland, Sør-Trøndelag, Akershus, Vest-Agder og Hedmark.

Det er forskjell på hva vi spiser til hverdags og fest. Jeg spiser klementiner, småkaker, ribbe, pinnekjøtt og lutefisk, drikker julebrus og julmust. Jeg lurer derfor på hva du spiser og drikker i advent og i jula som du ikke spiser eller drikker ellers i året. Alle som svarer får 25 poeng.

9 kommentarer til “Luke 8

  1. Julebrus, mandariner ( vet det er klementiner), pepperkaker, ribbe, kalkun, gløgg, julete, riskrem, altfor mye mat og søtt. Spiser mye mer i jula enn ellers og for meg varer julematen fra november ei gang til nyttår. Begynner med første julebordet.

  2. Jeg spiser ribbe med sprø svor og ikke stekt som grillribbe, klementiner, mandelmakroner med eggekrem(er nytt av året, men så mektig at det ikke kan bli helårsbakke…), har spist lutefisk for første gang på flere år , skal ha pinnekjøtt på julaften og gleder meg til sylte, tunge og tomatsild. Det blir nok også noe julebrus og meget mulig litt julegløgg ? Ha en kulinarisk jul alle sammen ?

  3. Her hopper jeg glatt over lutefisk til fordel for himla mye annet julegodt..som pinnekjøtt, ribbe, medisterkaker, riskrem, klementiner, massevis av småkaker, muligens hjemmelaget brunost, julete, julebrus og gløgg! O JUL MED DIN GLEDE..??

  4. Så var de t en enkel variant
    Lurte på om kanskje SøeTrøndelag skulle ha vært med i går. Du hadde jo noen år i Trondheim,men jeg tenkte Rørvik
    Så var det julematen. Jeg baker en haug med kaker til jul: smultringer,krumkake,kakemenn ,pepperkaker,sjokoladeavskjæringer og fruktkake.
    Noen ganger blir det negerkyss,kokosmakroner og havreflarn. Til og med serinakaker står det på noen gamle bokser
    Ribbe og riskrem er fast. Pinnekjøtt og svinestek og kalkun,men det er som regel ikke før til nyttårsaften . Nøtter,julebrus og appelsin / klementin kommer jeg til å savne viss det ikke fins
    Tomatsilda,storfetunge og ribberull er stas til brødskiva…julete og gløgg er også fast

  5. Her spises det som tradisjon kalkun 1 juledag, ett av høydepunktene når det gjelder mat i jula ? Ellers er det julebrus (CB såklart), klementiner, alle småkakene, ribbe, riskrem, mer godteri enn vanlig, pauserommet på
    jobb har hatt masse god sjokolade hver dag i desember ?

  6. Julebrus og julekaker.
    Jukemiddag som rubbe, pinnekjøtt Og kalkun men vi har jo d heile året rundt så veid ikje om d tells

  7. I mitt hode har det alltid vært ønskelig med mest mulig skille mellom advent og jul. Dermed har menyen i advent vært enklere enn ellers i året. Ting vi skal ha til jul er ofte «satt på vent» i adventstida. Men når julaften kommer, er det brød, gjerne julebrød, med tunge, ribberull og tomatsild som et must. Middagen på kvelden har hos oss har alltid vært ribbe og riskrem . Etter pakkene. kaffe med det mest utsøkte fra juleutvalget.
    Videre har vi ikke noen fast «dagplassering», men pinnekjøtt, lutefisk, steik og kalkun har som regel vært på middagsbordet før det nye året skytes inn.

  8. Julebrus, julemust og en sjelden gang gløgg når det kommer til drikke..
    Mat jeg ikke spiser ellers i året er pepperkaker, andre småkaker, ribbe, julepølse, sylte og lefse ?

  9. Jeg spiser rakfisk, sylte, ribbe, pinnekjøtt og multekrem. Drikker julebrus og juleøl !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.